Ракът ще убие близо 10 милиона души тази година, прогнозират експерти,

...
Ракът ще убие близо 10 милиона души тази година, прогнозират експерти,
Коментари Харесай

Ракът ще убие близо 10 млн. души през 2018 г. въпреки по-добрата превенция

Ракът ще убие близо 10 милиона души тази година, предвиждат специалисти, които предизвестяват, че заболяването продължава да усилва международната тежест макар по-добрата предварителна защита и по-ранното диагностициране, осведоми Агенция Франс Прес, представен от Блиц.

18,1 милиона нови случая на злокачествени заболявания се предвиждат в света през 2018 година, от които 9,6 милиона смъртни случая, показва се в отчет на Международната организация за проучване на рака (IARC).

Това е нарастване от прогнозираните 14,1 милиона нови случая и 8,2 милиона умряли, обявено в последната оценка на организацията преди 6 година

От IARC означават, че увеличеният фокус върху предварителна защита - поощряване на хората да спортуват, да се откажат от тютюнопушенето и да се хранят здравословно - е довело до спад на някои типове рак в някои групи население.

Изследването демонстрира, че един на всеки петима мъже и една на всеки шест дами са имали рак през живота си.

Световната здравна организация чака болестта да е водеща причина за смъртност през XXI век.

Има десетки типове рак и организацията е открила, че има огромни разлики сред държавите заради социално-икономически фактори.

В Азия, не е изненадващо поради голямото население, ще са близо половината от новите случаи и повече от половината от умрелите от рак в света през 2018 година

Като цяло най-големият палач остава ракът на белия дроб, виновен за 1,8 милиона смъртни случая.

При дамите ракът на гърдата причинява 15% от смъртните случаи от злокачествено заболяване, а по-късно ракът на белия дроб (13,8%) и ракът на дебелото черво (9,5%).

Данните подчертават притеснителното нарастване на случаите на рак на белия дроб при жените - в този момент е водеща причина за смъртност при дамите от рак в 28 страни, в това число Дания, Холандия, Китай и Нова Зеландия.

Моделите, употребявани за актуалната статистика, прогнозират 29милиона нови случая до 2040 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР